ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
Rostbef wołowy 350 gramów
marchew 2 sztuk
pietruszka korzeniowa 2 sztuk
por według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 100 gramów
makaron cieniutki 300 gramów
sól według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
mieszanka warzyw suszonych według uznania
Wykonanie:
Miso umyć i zalać ok,2 litrami wody. Gotować.Zebrać szum. Zmniejszyć ogrzewanie.Dodać marchew, korzeń pietruszki i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Włożyć pora. Gotować delikatnie ok. 15 minut. Dodać koncentrat pomidorowy rozprowadzony w gorącym wywarze. Doprowadzić do zagotowania i podgotować pod przykryciem ok. 10 minut. Przygotować makaron według przepisu. Umyć i posiekać natkę pietruszki.Podawać z makaronem i pietruszką.
Uwagi:
Można również podać z ryżem.
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7680/Zupa-pomidorowa