Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
grzyby suszone 2 sztuksok z
kiszonej kapusty 1 szklanek
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
kminek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na niewielkie kawałki, namoczone na noc
grzyby pokroić na paski, jedno i drugie włożyć do szybkowaru, zalać
sokiem z
kapusty rozcieńczonym
wodą z moczenia
grzybów, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru włożyć utartą na tarce do jarzyn
cebulę, podprawić
mąką rozmieszaną z małą ilością
wody, dodać
pieprz i chwilę pogotować.Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z przodkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: