Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria 6 sztuk
jabłka winne 4 sztuk
Winogrona 300 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
ser ementaler 300 gramów
ser camembert 4 sztuk
oliwa 8 łyżek stołowych
grejpfrut 1 sztuk
ocet jabłkowy 2 łyżek stołowych
mak 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Główki
cykorii popłukać, osuszyć, pokroić w poprzek na krążki i rozdzielić je na paseczki. Posiekane
orzechy uprażyć na suchej patelni. Oba rodzaje
sera pokroić w kostkę.
Owoce umyć , osuszyć. Z
jabłek wykroić gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Winogrona przekroić na połówki i wyjąć pestki. Składniki sałatki włożyć do miski, posypać posiekanymi
orzechami, skropić przygotowanym sosem i wymieszać.Sos: wymieszać
oliwę z
sokiem grejpfrutowym i
octem jabłkowym, dodać
mak,
sól i
pieprz do smaku.Uwagi:
orzechy włoskie posiekane,
camembert z
zielonym pieprzem - 4 krążkiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: