Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mandarynki 8 sztuk
mąka 200 gramów
cukier 230 gramów
jajka 4 sztuk
masło 200 gramów
olej 1 łyżek stołowych
migdały 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Obrane
mandarynki pokroić w plasterki i wyłożyć nimi spód tortownicy wyścielonej folia aluminiową posmarowana
olejem oraz posypać posiekanymi
migdałami. Połowę
cukru przyrumienić na złotobrązowy kolor, rozpuścić w 1/4 szklanki
wody, cały czas mieszając i wlać do tortownicy.
Masło lub
margarynę utrzeć z
solą i resztą
cukru. Wbić po jednym
jajku, wsypać przesiana
mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Ciasto ułożyć na mandarynkach i wyrównać. piec ok. 45 minut w 175 stopniach. Nieco ostudzone ciasto wyjąć z formy, odwracając do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: