ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomandarynki 8 sztukmąka 200 gramówcukier 230 gramówjajka 4 sztukmasło 200 gramówolej 1 łyżek stołowychmigdały 250 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek stołowychsól 1 szczyptaWykonanie:Obrane mandarynki pokroić w plasterki i wyłożyć nimi spód tortownicy wyścielonej folia aluminiową posmarowana olejem oraz posypać posiekanymi migdałami. Połowę cukru przyrumienić na złotobrązowy kolor, rozpuścić w 1/4 szklanki wody, cały czas mieszając i wlać do tortownicy.Masło lub margarynę utrzeć z solą i resztą cukru. Wbić po jednym jajku, wsypać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Ciasto ułożyć na mandarynkach i wyrównać. piec ok. 45 minut w 175 stopniach. Nieco ostudzone ciasto wyjąć z formy, odwracając do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: