ßßß Cookit - przepis na Śledzie zapiekane

Śledzie zapiekane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie wędzone 30 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
ser żółty cheddar 5 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, obrać i pokroić w plastry. Ze śledzi zdjąć skórę i usunąć ości, a filety rozdrobnić na małe kawałki. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić olej i ułożyć warstwami : ziemniaki, kawałki śledzia i cebulę. Każdą warstwę posolić i popieprzyć. Zalać potrawę śmietaną i posypać startym serem. Zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temp. 190 st.C. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/201/Sledzie-zapiekane