ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 750 gramówcebula 1 sztukszalotki 2 sztukser żółty 50 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychmleko 2 łyżek stołowychmasło 60 gramówśmietana 3 łyżek stołowychszpinak mrożony 200 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w plasterki ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Do ziemniaków wlać gorące ziemniaki i zrobić puree. Dodać śmietanę, sól oraz pieprz. Oczyszczoną, pokrojoną cebulę oraz szalotki usmażyć na maśle. Dodać szpinak oraz posiekana natkę i chwilę smażyć. W wysmarowanej masłem formie układać kolejne warstwy szpinaku i purre. Posypać startym serem i zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: