Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groszek zielony 150 gramów
masło 2 łyżek stołowych
twaróg 50 gramów
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowychliscie
mięty 1 łyżek stołowych
sos biały 125 mililitrów
żółtko 3 sztuk
białko 4 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:
Groszek rozmrozić, zmiksować, poddusić na rozgrzanym
maśle, po czym przestudzić. Wymieszać z połową
twarogu (tłusty). Przyprawić
solą,
cukrem i
pieprzem Cayenne. Dodać posiekaną
natkę pietruszki i roztartą
miętę. Sos zagrzać, wymieszać z
żółtkami, przestudzić, dodać zmiksowany
groszek i ubite na sztywno
białka. Cztery żaroodporne foremki do sufletów natłuścić, nałożyć pozostały
twaróg, a na wierzch puree z
groszku i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w temperaturze około 200 stopni C.Uwagi:
Groszek powinien być rożony.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: