ßßß Cookit - przepis na Suflet z groszku ze świeżą miętą

Suflet z groszku ze świeżą miętą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
groszek zielony 150 gramów
masło 2 łyżek stołowych
twaróg 50 gramów
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
liscie mięty 1 łyżek stołowych
sos biały 125 mililitrów
żółtko 3 sztuk
białko 4 sztuk
olej według uznania
Wykonanie:
Groszek rozmrozić, zmiksować, poddusić na rozgrzanym maśle, po czym przestudzić. Wymieszać z połową twarogu (tłusty). Przyprawić solą, cukrem i pieprzem Cayenne. Dodać posiekaną natkę pietruszki i roztartą miętę. Sos zagrzać, wymieszać z żółtkami, przestudzić, dodać zmiksowany groszek i ubite na sztywno białka. Cztery żaroodporne foremki do sufletów natłuścić, nałożyć pozostały twaróg, a na wierzch puree z groszku i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w temperaturze około 200 stopni C.
Uwagi:
Groszek powinien być rożony.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/458/Suflet-z-groszku-ze-swieza-mieta