ßßß Cookit - przepis na Szpinak z serem i pieczarkami

Szpinak z serem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 250 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 250 gramów
pieczarki 500 gramów
ser z niebieską pleśnią 300 gramów
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak dusić 5 minut na maśle razem z rozdrobnionym czosnkiem i odrobiną soli. Mieszając, dolać połowę śmietany i jeszcze minutę dusić. Na sklarowanym maśle podsmażyć przez 3 minuty oczyszczone, pokrojone pieczarki.
W wysmarowanej masłem okrągłej formie do ciasta ułożyć do 1/3 wysokości połowę szpinaku, pieczarki i kolejną warstwę szpinaku. Na czynie umieścić na 10 minut w piekarniku nagrzanego do 180 stopni, a na patelni podgrzać pokruszony ser z resztą śmietany. Gdy ser się rozpuści, doprawić go sola oraz pieprzem. Wyjąć szpinak z pieca, wysunąć z formy na półmisek i polać sosem śmietanowo-serowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11520/Szpinak-z-serem-i-pieczarkami