Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 250 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 250 gramów
pieczarki 500 gramów
ser z niebieską pleśnią 300 gramówWykonanie:Oczyszczony
szpinak dusić 5 minut na
maśle razem z rozdrobnionym
czosnkiem i odrobiną
soli. Mieszając, dolać połowę
śmietany i jeszcze minutę dusić. Na sklarowanym
maśle podsmażyć przez 3 minuty oczyszczone, pokrojone
pieczarki.W wysmarowanej
masłem okrągłej formie do ciasta ułożyć do 1/3 wysokości połowę
szpinaku,
pieczarki i kolejną warstwę
szpinaku. Na czynie umieścić na 10 minut w piekarniku nagrzanego do 180 stopni, a na patelni podgrzać pokruszony
ser z resztą
śmietany. Gdy
ser się rozpuści, doprawić go
sola oraz
pieprzem. Wyjąć
szpinak z pieca, wysunąć z formy na półmisek i polać sosem
śmietanowo-
serowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: