ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 250 gramówczosnek 2 ząbkiśmietana 250 gramówpieczarki 500 gramówser z niebieską pleśnią 300 gramówWykonanie:Oczyszczony szpinak dusić 5 minut na maśle razem z rozdrobnionym czosnkiem i odrobiną soli. Mieszając, dolać połowę śmietany i jeszcze minutę dusić. Na sklarowanym maśle podsmażyć przez 3 minuty oczyszczone, pokrojone pieczarki.W wysmarowanej masłem okrągłej formie do ciasta ułożyć do 1/3 wysokości połowę szpinaku, pieczarki i kolejną warstwę szpinaku. Na czynie umieścić na 10 minut w piekarniku nagrzanego do 180 stopni, a na patelni podgrzać pokruszony ser z resztą śmietany. Gdy ser się rozpuści, doprawić go sola oraz pieprzem. Wyjąć szpinak z pieca, wysunąć z formy na półmisek i polać sosem śmietanowo-serowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 250 gramówczosnek 2 ząbkiśmietana 250 gramówpieczarki 500 gramówser z niebieską pleśnią 300 gramówWykonanie:Oczyszczony szpinak dusić 5 minut na maśle razem z rozdrobnionym czosnkiem i odrobiną soli. Mieszając, dolać połowę śmietany i jeszcze minutę dusić. Na sklarowanym maśle podsmażyć przez 3 minuty oczyszczone, pokrojone pieczarki.W wysmarowanej masłem okrągłej formie do ciasta ułożyć do 1/3 wysokości połowę szpinaku, pieczarki i kolejną warstwę szpinaku. Na czynie umieścić na 10 minut w piekarniku nagrzanego do 180 stopni, a na patelni podgrzać pokruszony ser z resztą śmietany. Gdy ser się rozpuści, doprawić go sola oraz pieprzem. Wyjąć szpinak z pieca, wysunąć z formy na półmisek i polać sosem śmietanowo-serowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: