ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoszczaw 200 gramówziemniak 400 gramówśmietana 4 łyżek stołowychrosół z kostki 2 kostekjajko 4 sztukocet winny 4 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychvegeta według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Szczaw oczyścić i drobno pokroić. Do rosołu dodać ziemniaki i gotować do miękkości, dodać szczaw, doprawić jarzynką i pieprzem. Gotować 10 minut, zmiksować i dodać śmietanę.Zagotować 1 litr wody z octem, ostrożnie wbijać jajka do wrzątku. Kiedy białka się zetną, wyjąć i przełożyć do zupy. Posypać natką pietruszki.Uwagi:kostki rosołu królewskiego, posiekana natka pietruszkiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajZupyKomentarze:Autor: kucharka1961Data: 2010-08-30zupa niedobra, mi wyszła zolta a nie niebieska jak u ciebieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: