Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
szczaw 200 gramów
ziemniak 400 gramów
śmietana 4 łyżek stołowychrosół z kostki 2 kostek
jajko 4 sztuk
ocet winny 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
vegeta według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Szczaw oczyścić i drobno pokroić. Do rosołu dodać
ziemniaki i gotować do miękkości, dodać
szczaw, doprawić jarzynką i
pieprzem. Gotować 10 minut, zmiksować i dodać
śmietanę.Zagotować 1 litr
wody z
octem, ostrożnie wbijać
jajka do wrzątku. Kiedy
białka się zetną, wyjąć i przełożyć do zupy. Posypać
natką pietruszki.Uwagi:kostki rosołu królewskiego, posiekana
natka pietruszkiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajZupyKomentarze:Autor: kucharka1961Data: 2010-08-30zupa niedobra, mi wyszła zolta a nie niebieska jak u ciebieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: