ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 150 gramówagrest kolorowy 1,25 kilogramówmargaryna 1 kostekcukier 400 gramówskórka z cytryny - otarta 1 sztukjajka 5 sztukmąka 500 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko 0,5 szklanekbiałka 4 sztuksól 1 szczyptaWykonanie:Utrzeć margarynę, 100g cukru, marcepan starty na tarce i skórkę otartą z wyszorowanej cytryny na gładka masę. Ucierając dodawać kolejno jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Oczyszczony agrest rozłożyć na cieście i lekko docisnąć. Piec w 200 stopniach przez 15 minut. Wyjąć z pieca. Ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem soli i dodać 300g cukru i ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści. Masą bezową napełnić szprycę do tortów z końcówką w kształcie gwiazdki. Na ciasto wycisnąć kratkę z bezy i wstawić do piekarnika na dalsze 10 minut.Uwagi:Można podawać z bita śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: