ßßß Cookit - przepis na Gęś pieczona po czesku

Gęś pieczona po czesku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
ocet według uznania
gęś 1 sztuk
czerwona kapusta 600 gramów
jabłka 80 gramów
ziemniaki 80 gramów
cebula 1 gramów
kminek według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną i opłukaną gęś podziel na porcje, natrzyj kminkiem razem z drobno posiekaną cebulą smaż w naczyniu. Poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki i jabłka wymieszaj i nałóż na porcje gęsi. Do smaku dopraw solą i octem, smaż tak długo aż gęś będzie miękka. Podawaj z kopytkami lub grzankami.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Czeska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: maminka Olinka
Data: 2010-12-19
ciekawe, z jakiego regionu Czech pochodzi ten przepis; ja pochodzę z Czech;ale ze smażona gęsią z grzankami się nie spotkałam..
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5864/Ges-pieczona-po-czesku