Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
ocet według uznania
gęś 1 sztuk
czerwona kapusta 600 gramów
jabłka 80 gramów
ziemniaki 80 gramów
cebula 1 gramów
kminek według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną i opłukaną
gęś podziel na porcje, natrzyj
kminkiem razem z drobno posiekaną
cebulą smaż w naczyniu. Poszatkowaną
kapustę oraz
ziemniaki i
jabłka wymieszaj i nałóż na porcje gęsi. Do smaku dopraw
solą i
octem, smaż tak długo aż
gęś będzie miękka. Podawaj z kopytkami lub grzankami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia CzeskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: maminka
OlinkaData: 2010-12-19ciekawe, z jakiego regionu Czech pochodzi ten przepis; ja pochodzę z Czech;ale ze smażona gęsią z grzankami się nie spotkałam..Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: