ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniaocet według uznaniagęś 1 sztukczerwona kapusta 600 gramówjabłka 80 gramówziemniaki 80 gramówcebula 1 gramówkminek według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną i opłukaną gęś podziel na porcje, natrzyj kminkiem razem z drobno posiekaną cebulą smaż w naczyniu. Poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki i jabłka wymieszaj i nałóż na porcje gęsi. Do smaku dopraw solą i octem, smaż tak długo aż gęś będzie miękka. Podawaj z kopytkami lub grzankami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia CzeskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: maminka OlinkaData: 2010-12-19ciekawe, z jakiego regionu Czech pochodzi ten przepis; ja pochodzę z Czech;ale ze smażona gęsią z grzankami się nie spotkałam..Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: