Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 1 kilogramów
mąka kukurydziana 6 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
wywar 2.5 szklanek
sherry wytrawne 2 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
jajko na twardo 6 sztuk
dymka 7 sztukWykonanie:
Mięso obtoczyć w
mące, roztrzepanym
jajku i ponownie w
mące. Smażyć na jasnobrązowy kolor na patelni, na rozgrzanym
oleju. Następnie przełożyć do rondla, dodać
wywar i
sherry, gotować na średnim ogniu 30 minut. Dodać
sos sojowy i gotować jeszcze 30 minut. Ugotowane na twardo
jajka obrać ze skorupek.
Ostrym, wąskim nożem zrobić małe, głębokie nacięcie na każdym
jajku.
Dymkę pokroić na kawałki długości 6,5 cm. Do gotującego się
mięsa dodać ugotowane
jajka i
dymkę, gotować jeszcze 5 minut. Podawać na osobnych talerzach, do każdego włożyć 1
jajko.Uwagi:
wołowina pokrojona w kostkę,
jajko lekko roztrzepaneKuchnia ChińskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: