ßßß Cookit - przepis na Wołowina z jajkiem

Wołowina z jajkiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 1 kilogramów
mąka kukurydziana 6 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
wywar 2.5 szklanek
sherry wytrawne 2 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
jajko na twardo 6 sztuk
dymka 7 sztuk
Wykonanie:
Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i ponownie w mące. Smażyć na jasnobrązowy kolor na patelni, na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla, dodać wywar i sherry, gotować na średnim ogniu 30 minut. Dodać sos sojowy i gotować jeszcze 30 minut. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek. Ostrym, wąskim nożem zrobić małe, głębokie nacięcie na każdym jajku. Dymkę pokroić na kawałki długości 6,5 cm. Do gotującego się mięsa dodać ugotowane jajka i dymkę, gotować jeszcze 5 minut. Podawać na osobnych talerzach, do każdego włożyć 1 jajko.
Uwagi:
wołowina pokrojona w kostkę, jajko lekko roztrzepane
Kuchnia Chińska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1149/Wolowina-z-jajkiem