Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremowa 200 mililitrów
cukier puder 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
czekolada deserowa 200 gramów
orzechy włoskie mielone 200 gramów
wafle 5 sztukWykonanie:Zagotować
śmietanę z
cukrem i
masłem. Dodać połamaną
czekoladę i mieszać, aż składniki się połączą. Kilka minut gotować, dodać
orzechy (część masy odłożyć przed dodaniem
orzechów, aby polać nią mazurek). Gotować, mieszając, masa ma
mieć konsystencję gęstego
miodu. Gotową masą smarować duże
wafle i składać. Wierzch obciążyć i zostawić do zastygnięcia. Gotowy mazurek polać odłożoną masą i udekorować. Można też użyć gotowej
polewy czekoladowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: