ßßß
Cookit - przepis na Dwukolorowy mus
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Dwukolorowy mus
Składniki
Czekolada
Śmietana
Jajko
Cukier puder
Cukier
Konfitura wiśniowa
Orzech włoski
Masło
Mleko
Wykonanie
Delikatny, puszysty deserSkładniki1 tabliczka
mlecznej czekolady
1 tabliczka
białej czekolady
1 mała
śmietana
(200g)najlepiej 30%, ale 12% też może być4
jajka
2 łyżki
cukru pudru
2 łyżki
cukru
kryształudodatkowo:1 mały słoiczek
konfitury wiśniowej
5 dkg
orzechów włoskich
1 łyżka
masła
1 łyżka
mleka
1 łyżka
cukru
Sposób przygotowania
Czekolady
połamać na kawałki do osobnych pojemniczków, dodać po połowie
śmietany
i rozpuścić w kąpieli
wodnej
.
Żółtka
utrzeć na puch z
cukrem pudrem
, a
białka
ubić na sztywno z kryształem. Wystudzone
czekolady
najpierw wymieszać z połową
żółtek
, a następnie delikatnie połączyć z połową
białek
. Do pucharków wlać mus z ciemnej
czekolady
i nałożyć po łyżce
konfitury wiśniowej
.Przykryć musem z
białej czekolady
. Schłodzić w lodówce przez przynajmniej 2 godziny.
Orzechy
wymieszać z
masłem
,
cukrem
i
mlekiem
i podsmażyć na złoty kolor. Wyłożyć na deskę do krojenia i wystudzić. Schłodzony deser ozdobić
konfiturą wiśniową
i posypać posiekanymi
orzechami
. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/dwukolorowy_mus.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)