Składniki:1 opakowanie okrągłych wafli100 g gorzkiej czekolady100 g posiekanych orzechów włoskich1/2 szklanki kremówki1/2 szklanki cukru pudru2 łyżki masłaPolewa:2 łyżki kremówki1 łyżka masła3/4 gorzkiej czekoladyCzekoladę pokrusz i przełóż do garnka. Dodaj cukier puder,śmietankę,masło i rozpuść na małym ogniu.Dodaj orzechy i podgrzewaj do momentu aż masa zgęstnieje. Przełóż wafle kremem,pamiętając aby nie smarować wierzchniego wafla.Tak przygotowane wafle obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.Polewa:Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj śmietankę,masło i mieszaj do połączenie się składników.Ciepłą polewą posmaruj wafle i odstaw aby polewa zastygła.