Wykonanie
Witam WszystkichNa półkach sklepowych można znaleźć wiele
kremów czekoladowych poczynając od bardzo znanej Nutelli kończąc na markach własnych
sieci handlowych. Moja ciekawość jednak została skierowana w kierunku domowego
kremu czekoladowego, który może nie cieszy się największą popularnością w czasach, których króluje brak czasu. Jednak nie zrażając się jego
brakiem postanowiłem spróbować swoich sił i zrobić takowy krem.Potrzebne Nam będą:

3 tabliczki
gorzej czekoladygarść
orzechów włoskich150ml
mleka 3,2%3/4 szklanki
cukru pudru2 łyżki
masłaCzekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w garnuszku lub w misce na garnkiem z gotującą się
wodą i roztapiamy
czekoladę.
Mleko należy zagotować wraz
cukrem pudrem, po czym dodajemy do
czekolady, a po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy
masło. Po roztopieniu
masła dodajemy posiekane
orzechy włoskie.

Gotowy
krem czekoladowy możemy zajadać od razu albo po wystygnięciu włożyć do lodówki i zachować na dłużej.

Krem przechowywany w lodówce doskonale nadaje się na kanapkę na śniadanie, co przypadło mi najbardziej do gustu.