Wykonanie
Masa orzechowa z tego przepisu jest bardzo łatwa i szybka w wykonaniu a przy tym pyszniutka :) Wystarczy upiec
biszkopt ( polecam ciemny ) i po przełożeniu go masą mamy gotowy, wyśmienity tort, który nie wymaga jakiś wyjątkowych ozdób, bo ma wyjątkowy smak. Sprawdzony w mojej rodzinie już od kilkunastu lat.. pojawia sie na większości uroczystości i znika do ostatniego kawałka. Polecam :)Składniki- 30 dkg
orzechów włoskich łuskanych- 25 dkg
miękkiej margaryny lub miękkiego
masła- 1 szklanka
mleka- 3/4 szklanki
cukru pudruWykonanie
Orzechy mielę w maszynce do
orzechów, przekładam do miski i zalewam szklanką gorącego
mleka, mieszam i odstawiam do ostudzenia. Do ostudzonych
orzechów dodaję pokrojoną
margarynę lub
masło i
cukier puder. Całość mieszam mikserem ok. 5 minut aż masa się dobrze połączy. Gotowe :)Smacznego :)