Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietanka 36% 200 mililitrów
cukier puder 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
czekolada deserowa 200 gramów
orzechy włoskie mielone 200 gramów
wafle (duże)5 sztukWykonanie:Zagotować
śmietankę z
cukrem oraz
masłem. Dodać połamana
czekoladę i rozetrzeć na gładką masę. Gotować kilka minut (część masy odłożyć na polanie mazurka o ile nie używamy gotowej
polewy czekoladowej), dodać
orzechy. Mieszając, gotować, aby masa uzyskała konsystencję gęstego
miodu. Gotową masa smarować
wafle i składać. Obciążyć wierzch i zostawić do zastygnięcia, a następnie rozprowadzić polewę i udekorować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: