Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
orzech włoski mielony 200 gramów
cukier puder 200 gramówsucharki 60 gramów
białka 4 sztuk
masło 150 gramów
cukier puder 100 gramów
czekolada 50 gramów
rum 2 łyżek deserowychWykonanie:
Białka ubić z
cukrem pudrem na sztywną pianę, wsypać
orzechy i pokruszone sucharki. Z ciasta formować łyżeczką małe placuszki i kłaść na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Powinny być lekko zrumienione, ale w środku zupełnie miękkie.Krem:
masło utrzeć z 100g
cukru pudru. Pokruszoną
czekoladę stopić na parze, przestudzić i dodawać po łyżce do
masła. Wlać
rum.
Makaroniki smarować kremem i składać po dwa.Uwagi:
Rum można zastąpić
olejkiem rumowym (kilka kropel).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: