ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoorzech włoski mielony 200 gramówcukier puder 200 gramówsucharki 60 gramówbiałka 4 sztukmasło 150 gramówcukier puder 100 gramówczekolada 50 gramówrum 2 łyżek deserowychWykonanie:Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, wsypać orzechy i pokruszone sucharki. Z ciasta formować łyżeczką małe placuszki i kłaść na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Powinny być lekko zrumienione, ale w środku zupełnie miękkie.Krem: masło utrzeć z 100g cukru pudru. Pokruszoną czekoladę stopić na parze, przestudzić i dodawać po łyżce do masła. Wlać rum.Makaroniki smarować kremem i składać po dwa.Uwagi:Rum można zastąpić olejkiem rumowym (kilka kropel).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: