Wykonanie
Co roku na Święta Bożego Narodzenia robię Ule. Przepis który za chwilę zobaczycie jest z podwojonej liczby składników jaka była podana na opakowaniu foremek do Uli, jednak krem pozostał jak w przepisie - zawsze mi go zostawało więc tym razem zrobiłam z jednej porcji i w zupełności wystarcza;) Z tej ilości wyszło mi 50
ciastek średniej wielkości.

Składniki:400g
orzechów włoskich2
białka400g
cukru pudruKrem:200g
masłałyżeczka
spirytusu150gram
cukru pudru2
żółtka
Wykonanie:Krem:
Masło ucieramy z
cukrem pudrem, dodając stopniowo
żółtka i na koniec
spirytus - odstawiamy do lodówki.Ule:
Orzechy mielimy w melakserze dodajemy
białka i
cukier puder - ucieramy na gładką masę.Gotowym
ciastem na ule wypełniamy foremkę, wydrążamy otwór na środku, w to wypełnienie wkładamy kremem.Następnie dno uli zalepiamy
ciastem.Foremkę otwieramy, delikatnie wyciągamy gotowe
ciastko.Tak postępujemy z każdym kolejnym
ciastkiem.Smacznego;)Tak postęujemy do zakonczenia sie ciasta;)