Wykonanie
Proponujemy niezwykle delikatne,rozpływające się w ustach i proste w wykonaniuSkładniki na ciasto:-20 dkg
mąki-15 dkg
masła-1
żółtko jajka-5 dkg
cukru pudru-łyżka zimnej
wodySkładniki masy orzechowej:-15 dkg
cukru pudru-15 dkg mielonych
orzechów włoskich-2
białka jajekSkładniki ciasta zagniatamy i schładzamy w zamrażarce na czas przygotowania masy orzechowej.
Białka ubijamy na sztywna pianę,dosypujemy
cukier puder i dokładnie miksujemy.
Dodajemy
orzechy i mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na części.
Dość cienko rozwałkowujemy i wycinamy
ciasteczka o dowolnych kształtach.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia,łyżeczką nakładamy masę
orzechową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C na ok. 15-20 minut.
Smacznego!