ßßß
Ciasto na spód:250 g mąki50 g cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia150 g zimnego masła3 żółtka2 łyżki lodowatej wodyBeza Orzechowa:3 białka80 g cukru pudru1 łyżka mąki ziemniaczanej150 g orzechów włoskich rozdrobnionychNa początku z podanych składników zagniatamy cisto na spód, nie wyrabiamy długo, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki. Po 30 minutach, wyłożyć je do blaszki, nakłuć widelcem i podpiec w 180 stopniach 12 minut.Orzechy rozdrabniamy w malakserze (bardzo drobno). Białka ubijamy na sztywno, dodając po łyżce cukru. Na koniec zmiksować z mąką ziemniaczaną. Następnie dodajemy po łyżce orzechy i delikatnie mieszamy szpatułką. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy jeszcze na 10 minut do gorącego piekarnika (180 stopni).