ßßß Cookit - przepis na Sos z czarnych oliwek

Sos z czarnych oliwek

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwka czarna 20 sztuk
wywar z drobiu 60 mililitrów
ząbek czosnku 2 sztuk
filet anchois 3 sztuk
kapar według uznania
oliwa z oliwek 100 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet winny 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oliwki i wywar mięsny rozetrzeć na gładką masę z rozgniecionym czosnkiem i anchois. Dodać kapary, oliwę, sól, pieprz i ocet winny do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać schłodzony.
Uwagi:
oliwki bez pestek
Kuchnia Grecka
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1926/Sos-z-czarnych-oliwek