Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopłaty
wędzonego łososia 4 sztuk
chrzan tarty 4 łyżek deserowych
śmietana gęsta 100 mililitrów
jabłko 0,5 sztuk
ogórek sałatkowy 400 gramów
ocet balsamiczny 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
koperek, pęczek 0,5 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
kawior 4 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Śmietanę ubić na sztywno, dodać
chrzan i wymieszać. doprawić
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru.
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z
sosem chrzanowym. Przygotowanym sosem posmarować płaty
łososia, ciasno zwinąć w ruloniki, ewentualnie spiąć wykałaczkami. Wstawić na 30 minut do lodówki. Umyty, osuszony
ogórek pokroić w cieniutkie plasterki.
Sos winegret:
ocet wymieszać z
sokiem cytrynowym, przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i odrobiną
cukru. gdy
sól i
cukier rozpuszczą się , wlać
olej. Dokładnie wymieszać. Wsypać drobno posiekany
koperek i połączyć.Plasterki
ogórka ułożyć na talerzach i skropić
winegretem. dodać ruloniki z
łososia i udekorować
kawiorem oraz
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: Asia4147Data: 2010-01-01wygląda pysznie... lecz moja óra i mąż nie zjedzą
łososia :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: