ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopłaty wędzonego łososia 4 sztukchrzan tarty 4 łyżek deserowychśmietana gęsta 100 mililitrówjabłko 0,5 sztukogórek sałatkowy 400 gramówocet balsamiczny 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychkoperek, pęczek 0,5 sztukolej 3 łyżek stołowychkawior 4 łyżek deserowychcukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Śmietanę ubić na sztywno, dodać chrzan i wymieszać. doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z sosem chrzanowym. Przygotowanym sosem posmarować płaty łososia, ciasno zwinąć w ruloniki, ewentualnie spiąć wykałaczkami. Wstawić na 30 minut do lodówki. Umyty, osuszony ogórek pokroić w cieniutkie plasterki.Sos winegret: ocet wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. gdy sól i cukier rozpuszczą się , wlać olej. Dokładnie wymieszać. Wsypać drobno posiekany koperek i połączyć.Plasterki ogórka ułożyć na talerzach i skropić winegretem. dodać ruloniki z łososia i udekorować kawiorem oraz koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: Asia4147Data: 2010-01-01wygląda pysznie... lecz moja óra i mąż nie zjedzą łososia :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: