Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 6 sztuk
mięso 10 dekagramów
papryka 2 sztuk
smalec według uznania
grzyb 10 dekagramów
natka pietruszki według uznania
bułka paryska 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso krajać w cienkie plasterki,
grzyby i
paprykę - w paseczki. Na patelni rozgrzać
smalec bądź
oliwę i
mięso,
grzyby i
paprykę smażyć na małym ogniu, (najwcześniej
mięso). Smażąc posolić, dodać
paprykę, na koniec posypać posiekaną nacią
pietruszki.
Jaja ubić z dodatkiem
soli i polać nimi usmażone
mięso z
grzybami, formując tortillę. Na innej patelni usmażyć trójkątne grzanki z
bułki. Po przewróceniu tortilli na drugą stronę wetknąć grzanki pionowo, dzieląc tortillę na cztery części. Danie podawać na gorąco.Uwagi:Chude
mięso:
bekon lub
polędwica,
papryka w strąku,
smalec lub
oliwa,
grzyby:
borowiki lub podgrzybki,
bułka: "paryska” lub “angielka"Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: