ßßß Cookit - przepis na Tortilla a la irun

Tortilla a la irun

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 6 sztuk
mięso 10 dekagramów
papryka 2 sztuk
smalec według uznania
grzyb 10 dekagramów
natka pietruszki według uznania
bułka paryska 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso krajać w cienkie plasterki, grzyby i paprykę - w paseczki. Na patelni rozgrzać smalec bądź oliwę i mięso, grzyby i paprykę smażyć na małym ogniu, (najwcześniej mięso). Smażąc posolić, dodać paprykę, na koniec posypać posiekaną nacią pietruszki. Jaja ubić z dodatkiem soli i polać nimi usmażone mięso z grzybami, formując tortillę. Na innej patelni usmażyć trójkątne grzanki z bułki. Po przewróceniu tortilli na drugą stronę wetknąć grzanki pionowo, dzieląc tortillę na cztery części. Danie podawać na gorąco.
Uwagi:
Chude mięso: bekon lub polędwica, papryka w strąku, smalec lub oliwa, grzyby: borowiki lub podgrzybki, bułka: "paryska” lub “angielka"
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1225/Tortilla-a-la-irun