Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
margaryna 1 kostek
marchewka 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
cukier puder 1 - 2 łyżek deserowych
dżem 1 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem, posiekać z
margaryną, dodać drobno startą
marchewkę,
cukier puder, wymieszać i zagnieść ciasto. rozwałkować na placek grubości 4-5 mm i szklanką wyciąć krążki. W połowie
ciasteczek małym kieliszkiem wyciąć środki. Składać parami oba rodzaje krążków, przekładać je ulubionym
dżemem. Gotowe układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Ścinki ciasta połączyć i rozwałkować, wyciąć z placka i złożyć następne pary
ciasteczek. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec ok. 20 min. Nieco przestudzone
ciasteczka posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Margarynę można zastąpić
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: