Wykonanie
Przedstawiam swój debiut w Weekendowej
Cukierni . Przepis cytuję za gospodynią październikowego wydania, Pinkcake . Gorąco polecam wszystkim, którzy jeszcze nie spróbowali tych
marchewkowych cudeniek![wybaczcie ilość zdjęć, nie mogłam się powstrzymać ;)]
200 g
marchewki startej na drobnych oczkach (może być nieco więcej)kostka
masła lub
margaryny2 szklanki
mąki2-3 łyżki
cukru pudrugęsta
marmolada brzoskwiniowa, morelowa lub inna ulubionaWszystkie składniki zagnieść i rozwałkować ciasto podsypując
mąką. Ilość
mąki może wymagać skorygowania w zależności od soczystości
marchewki. Wycinać z ciasta trójkąty, smarować je
marmoladą, po czym zwijać w rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta.Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż będą chrupiące.Smacznego!