Wykonanie
Wbrew pozorom jest naprawdę smaczne :) Możemy z niego przygotować najróżniejsze
ciasteczka z
dżemem,
marchewkowe blaty z
marmoladą, szarlotka z marchwiową kruszonką,
cake pops...pomysłów jest mnóstwo!
Marchew jest w rzeczywistości niewyczówalna, ale dodaje chrupkości i piękniego koloru. Oto podstawowy, czteroskładnikowy przepis, mam nadzieję, że się skusicie ;)
Składniki :50 g
masła2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru pudru2 średnie
marchewki, starte na tarce o drobnych oczkach
Masło posiekać z
mąką, dodać
cukier i
marchew, zagnieść ciasto. Chłodzić około 30 minut. Rozwałkować na omączonym blacie (lub bezpośrednio na blasze), wykrawać
ciastka, przekładać
dżemem.. Piec 15- 25 minut w 180 stopniach. Smacznego!