Wykonanie
Jeszcze bardziej kruche niż zwykłe, naprewdę pyszne:) Świetnie dopełnia je
marmolada wieloowocowa! Mam nadzieję, że
marchw w ciastkach Was nie zniechęci do spróbowania.
Składniki na blachę
ciasteczek:50 g
masła2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru pudru2 średnie
marchewki, starte na tarce o drobnych oczkachtwarda
marmolada lub gęsty
dżemcukier puder do posypania
Masło posiekać z
mąką, dodać
cukier i
marchew, zagnieść ciasto. Chłodzić około 30 minut. Rozwałkować na omączonym blacie, nożem wycinać kwadraty o
boku około 2 cm, na każdy z nich nakładać niepełną łyżeczka
marmolady i zlepiać wszystkie rogi. Piec 15- 25 minut w 180 stopniach. Posypać
cukrem pudrem. Smacznego!