Wykonanie
ekspresowe
ciastka , w sam raz do
kawy. przepis inspirowany z blogu pinupcookinglooking.blogspot.com, jednak po moich modyfikacjach ( według mojego przepisu na
ciasteczka parmezanowe).składniki:po 25 dkg
masła,
sera białego i
mąki .do tego słoik
dżemu lub
marmoladymake wysypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojone
masło. dokładnie siekamy nożem, następnie dodajemy
ser biały. wyrabiamy ciasto. powstałe ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. wykrawamy kwadraty ( 4x4 cm) lub kółka ( szklanką jak do pierogów). na wycięte kwadraty/kółka dajemy po niecałej łyżeczce
dżemu. sklejamy przeciwne rogi. wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. pieczemy ok 25-30min do lekkiego zrumienienia w temp. 180 st. Cpo upieczeniu posypujemy
cukrem pudrem i już można jeść ( nawet po lekko ciepłych nie boli brzuch ;) )smacznego