Wykonanie
Są idealnie kruche, delikatne w smaku i bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego śmiało mogą przygotować je nawet dzieci, oczywiście pod naszym czujnym
okiem. Biorąc pod uwagę fakt, iż składniki potrzebne do przygotowania
ciasteczek są podstawowymi niemal w każdej kuchni, te pyszności możemy zrobić kiedy tylko najdzie nas na nie ochota, bez konieczności wizyty w sklepie.Składniki:– 200g miękkiego
masła– 3 łyżki
cukru pudru– 200g
mąki (+/-)Przygotowanie:* Wszystkie składniki dokładnie razem zagnieść.* Włączamy piekarnik na 180 st. i wykładamy blachę papierem do pieczenia.* Z ciasta formujemy kuleczki wielkości
orzecha włoskiego, układamy na papierze, a następnie każdą spłaszczamy widelcem.* Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do momentu zarumienienia się
ciasteczek ( u mnie trwało to 25 minut ).
Ciastka ani nie urosną, ani nie rozleją się także na jaką grubość potraktujemy je widelcem, taką otrzymamy w efekcie końcowym:)Przepis zaczerpnięty ze strony http://majanaboxing.blox.pl/Kategorie: