ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmasło 1 kostekżółtka 4 sztukdrożdże 30 gramówskórka otarta z cytryny 1 sztukjajko rozmącone 1 sztukgruby cukier według uznaniaśmietana 3 łyżek stołowychWykonanie:Drożdże wymieszać ze śmietaną, dodać do przesianej mąki, dodać żółtka, wiórki masła i skórkę z cytryny, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Włożyć je na 3h do lodówki. Wyjmować po kawałku, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wierzch smarować rozmąconym jajkiem i maczać posmarowaną stroną w grubym cukrze, układać na natłuszczonej i posypanej mąką blasze do pieczenia i piec w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Wyśmienite!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: