ßßß Cookit - przepis na Sznycle orawskie

Sznycle orawskie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 4 sztuk
kromki pszennego chleba 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
łosoś wędzony 4 plastry
sardela 8 sztuk
jajka 4 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Lekko rozklepać plastry mięsa, oprószyć sola oraz pieprzem. Obtoczyć w mące, ponacinać wzdłuż brzegów, by się nie wywijały w czasie smażenia. Smażyć je ok. 4 minuty z każdej strony na maśle. Okrojone ze skórki kromki chleba zrumienić na maśle, przełożyć na talerze lub półmisek. Na każdej ułożyć usmażony gorący sznycel, obłożyć go udrapowanym plastrem łososia, sardelami i ewentualnie jeszcze udekorować kawiorem. Na środku każdej porcji położyć świeżo przygotowane sadzone jajko. Podawać na gorąco.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10494/Sznycle-orawskie