Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztukkromki
pszennego chleba 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
łosoś wędzony 4 plastry
sardela 8 sztuk
jajka 4 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Lekko rozklepać plastry
mięsa, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Obtoczyć w
mące, ponacinać wzdłuż brzegów, by się nie wywijały w czasie smażenia. Smażyć je ok. 4 minuty z każdej strony na
maśle. Okrojone ze skórki kromki
chleba zrumienić na
maśle, przełożyć na talerze lub półmisek. Na każdej ułożyć usmażony gorący sznycel, obłożyć go udrapowanym plastrem
łososia,
sardelami i ewentualnie jeszcze udekorować
kawiorem. Na środku każdej porcji położyć świeżo przygotowane
sadzone jajko. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: