ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 2 sztukser mozzarella 200 gramówoliwa 3 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkilistki bazylii 2 łyżek deserowychlistki kolendry 1 łyżek deserowychchilli 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą, a gdy puszczą sok, wypłukać i osuszyć. Każdy płat posmarować łyżka oliwy doprawionej solą, pieprzem oraz chilli i piec 7 minut z każdej strony na ruszcie piekarnika. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Upieczone płaty bakłażana posmarować zmiażdżonym czosnkiem, posypać solą, posiekana bazylia i kolendrą, przykryć plasterkiem sera, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć je na oliwie i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 2 sztukser mozzarella 200 gramówoliwa 3 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkilistki bazylii 2 łyżek deserowychlistki kolendry 1 łyżek deserowychchilli 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą, a gdy puszczą sok, wypłukać i osuszyć. Każdy płat posmarować łyżka oliwy doprawionej solą, pieprzem oraz chilli i piec 7 minut z każdej strony na ruszcie piekarnika. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Upieczone płaty bakłażana posmarować zmiażdżonym czosnkiem, posypać solą, posiekana bazylia i kolendrą, przykryć plasterkiem sera, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć je na oliwie i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: