Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrągi 4 sztuk
orzechy włoskie 1 szklanek
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
miód według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 1 sztukWykonanie:Umyte, osuszone, sprawione
pstrągi natrzeć
sola i skórką otarta z
cytryny oraz skropić
sokiem z cytryny. Wstawić pod przykryciem na 60 minut do lodówki.Posiekane
orzechy utrzeć z
miodem i
sokiem z cytryny oraz z koncentratem i
winem.
Ryby ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polać stopionym
masłem. Piec 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Odwrócić na drugą stronę, polać sosem
orzechowo-
pomidorowym i piec jeszcze ok. 18 minut. Podawać udekorowane plasterkami
cytryny i posypane paseczkami
skórki cytrynowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: