Wykonanie
« Powrót  
CiasteczkaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier puder 100 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 270 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
czekolada gorzka 100 gramówWykonanie:Utrzeć miękkie
masło z
cukrem,
jajkiem,
mlekiem,
solą i
cukrem waniliowy oraz przesianą
mąką na jednolite gładkie ciasto. Masę przełożyć do szprycy do dekorowania
tortów i wyciskać na 2 blachy, wyścielonej papierem do pieczenia, formujac sztabki, kółka i zygzaki.Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, ostudzić.Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i posmarować nią sztabki z jednego końca, kółka do
polowy, a zygzaki posmarować z obu końców. Pozostawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: