ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówcukier puder 100 gramówmleko 2 łyżek stołowychjajka 1 sztuksól 1 szczyptamąka 270 gramówcukier waniliowy 1 sztukczekolada gorzka 100 gramówWykonanie:Utrzeć miękkie masło z cukrem, jajkiem, mlekiem, solą i cukrem waniliowy oraz przesianą mąką na jednolite gładkie ciasto. Masę przełożyć do szprycy do dekorowania tortów i wyciskać na 2 blachy, wyścielonej papierem do pieczenia, formujac sztabki, kółka i zygzaki.Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, ostudzić.Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować nią sztabki z jednego końca, kółka do polowy, a zygzaki posmarować z obu końców. Pozostawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: