ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówcukier puder 100 gramówjajka 1 sztukmleko 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptamąka 270 gramówczekolada gorzka 50 gramówWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem. Ucierając, stopniowo dodawać mleko, jajko, cukier waniliowy, sól oraz przesianą mąkę. Ciasto podzielić na pół. Do jednej polowy dodać startą grubo czekoladę. 2-3 duże blachy wyścielić papierem do pieczenia. Jasne ciasto przełożyć do szprycy do dekoracji tortów z dużą gwiazdką i wycisnąć na blachy pierścionki. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut na złoty kolor. Tak samo zrobić z ciastem czekoladowym.Zimne ciasteczka posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: