Wykonanie
« Powrót  Pascha
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 1 kilogramów
masło 120 gramów
sól według uznania
jajka 5 sztuk
śmietana 1 szklanek
rodzynki 0,75 szklanek
cukier 1 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
migdały 0,75 szklanek
skórka cytrynowa kandyzowana 1 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżek stołowych
owoce kandyzowane według uznaniaWykonanie:
Ser przełożyć na gazę, zawiązać i na 60 minut pozostawić zawieszony nad garnkiem, aby odciekła
serwatka.Ze szczypta
soli zmiksować
masło,
jajka,
śmietanę i wymieszać z
serem. Masę stale mieszając, podgrzewać, nie doprowadzając do zagotowania. Jak tylko na powierzchni zaczyna się pokazywać pęcherzyki, zdjąć z ognia i mieszając ostudzić. Do masy dodać wypłukane, osączone
rodzynki razem z
cukrem,
skórka cytrynową, posiekanymi
migdałami oraz posiekanymi kandyzowanymi skórkami. Dokładnie umyta doniczkę, wytrzeć i wyłożyć gazą. Napełnić masą
serową, wyrównać i dobrze przycisnąć. Przykryć talerzem i obciążyć. Wstawić na 24 godziny do lodówki. przed podaniem doniczkę przewrócić na talerz i wyjąć paschę. Udekorować
owocami kandyzowanymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia RosyjskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: