wtorek, 5 Lipiec 2011, autor: blue_megi, 1 Komentarz »Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Osobiście wolę tradycyjną paschę, na przykład według tego przepisu, ale ta też była smaczna i co więcej dużo prostsza i szybsza w przygotowaniu.Składniki:160 dag twarogu25 dag śmietany 18%20 dag masła30 dag cukru10 dag posiekanych migdałów (lub płatków migdałowych)20 dag rodzynek20 dag kandyzowanych owocówlaska wanilii lub esencja waniliowastarta skórka z cytrynyMasło i cukier dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy twaróg, śmietanę, rodzynki oraz wanilię i dokładnie mieszamy. Możemy podawać np. w formie kulki przy użyciu łyżki do nakładania lodów. Wierzch posypujemy posiekanymi migdałami, kandyzowanymi owocami i startą skórką z cytryny.Relacja z warsztatów