ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukkasza krakowska 200 gramówprzyprawa do zup 1 łyżek deserowychmasło 70 gramówsmalec 50 gramówjajka 2 sztukbiałka 2 sztukzielenina według uznaniasól według uznaniasałata masłowa 1 sztukśmietana 0,5 szklaneksok z cytryny 0,5 sztukkoperek według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Kaszę wymieszana z roztrzepanym białkiem rozłożyć na blaszce i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni, rozkruszyć grudki i wsypać do gotującej się osolonej wody(1 szklanka) z dodatkiem przyprawy do zup oraz smalcu, ugotować na sypko. Dodać masło, wymieszać i ostudzić. Dodać posiekana zieleninę oraz jajka, wymieszać i doprawić do smaku. Umytego, osuszonego i posolonego kurczaka nadziać przygotowanym farszem, zaszyć otwór. Piec w 180 stopniach, aż mięso ładnie się zrumieni.Umyte, osuszone listki sałaty porwać na kawałki i przełożyć do miski. Śmietanę przyprawić do smaku solą, pieprze, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatę, wymieszać i posypać posiekanym koperkiem. Sałatę przyrządzać tuż przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: