Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomrożonka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 200 gramów
sok pomidorowy 0.5 litrów
bazylia 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
papryka słodka 1 łyżek deserowych
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
Cynamon według uznania
woda 0.5 szklanek
oliwa z oliwek według uznaniaWykonanie:W garnku z grubym dnem rozgrzać
olej. Dodać
papryki, smażyć przez parę sekund, wrzucić
mrożone warzywa i smażyć je 3 minuty na
oleju z przyprawami. Następnie zalać
wodą i dusić pod przykryciem 10-15 minut. W razie potrzeby uzupełnić
wodę, aby warzywa się nie przypaliły. Ugotowane warzywa zalać
sokiem i
przecierem pomidorow i dokładnie wymieszać następnie miksując.Uwagi:Opakowanie mrożonki "Paprykarz"Jarzyny i Pasztety weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: