ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychpieczarki 200 gramówsalami, plastry 250 gramówser mozzarella, plasry 150 gramówkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychrozmary suszony według uznaniaczarne oliwki 50 gramówolej 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną olejem formę, nakłuć gęsto widelcem. Wierzch posmarować koncentratem pomidorowym. Obłożyć plastrami salami, oczyszczonymi i pokrojonymi w plasterki pieczarkami, plastrami sera i oliwkami. Oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Skropić olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: