Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieczarki 200 gramów
salami, plastry 250 gramów
ser mozzarella, plasry 150 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
rozmary suszony według uznania
czarne oliwki 50 gramów
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem i
solą dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną
olejem formę, nakłuć gęsto widelcem. Wierzch posmarować
koncentratem pomidorowym. Obłożyć plastrami
salami, oczyszczonymi i pokrojonymi w plasterki
pieczarkami, plastrami
sera i
oliwkami. Oprószyć
solą,
pieprzem i
rozmarynem. Skropić
olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: