ßßß Cookit - przepis na Zupa cebulowa z serem

Zupa cebulowa z serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 kilogramów
wywar z drobiu 75 mililitrów
oliwa 7 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 220 mililitrów
bagietka, kromki 16 sztuk
ser tarty gruyere 60 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wymieszać 3 łyżki oliwy ze zmiażdżonym czosnkiem i odstawić. Oczyszczoną i pokrojoną w krążki cebulę podsmażyć na pozostałej oliwie. Dodać mąkę, wlać wywar i wino, doprawić solą oraz pieprzem, gotować 15 minut na małym ogniu.
Każdą kromkę posmarować oliwą z czosnkiem i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Do każdej miseczki włożyć po 2 grzanki i zalać zupą. Każdą porcję oprószyć serem.
Uwagi:
Można też przyrządzić grzanki z serem i czosnkiem i podawać do zupy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z serem
Zupy
Komentarze:
Autor: Lusia
Data: 2009-04-13
Mniam,to musi być dobre !
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4821/Zupa-cebulowa-z-serem