ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 kilogramówwywar z drobiu 75 mililitrówoliwa 7 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiwino białe wytrawne 220 mililitrówbagietka, kromki 16 sztukser tarty gruyere 60 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wymieszać 3 łyżki oliwy ze zmiażdżonym czosnkiem i odstawić. Oczyszczoną i pokrojoną w krążki cebulę podsmażyć na pozostałej oliwie. Dodać mąkę, wlać wywar i wino, doprawić solą oraz pieprzem, gotować 15 minut na małym ogniu.Każdą kromkę posmarować oliwą z czosnkiem i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Do każdej miseczki włożyć po 2 grzanki i zalać zupą. Każdą porcję oprószyć serem.Uwagi:Można też przyrządzić grzanki z serem i czosnkiem i podawać do zupy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z seremZupyKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-13Mniam,to musi być dobre !Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: