Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 kilogramów
wywar z drobiu 75 mililitrów
oliwa 7 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 220 mililitrów
bagietka, kromki 16 sztuk
ser tarty gruyere 60 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wymieszać 3 łyżki
oliwy ze zmiażdżonym
czosnkiem i odstawić. Oczyszczoną i pokrojoną w krążki
cebulę podsmażyć na pozostałej
oliwie. Dodać
mąkę, wlać
wywar i
wino, doprawić
solą oraz
pieprzem, gotować 15 minut na małym ogniu.Każdą kromkę posmarować
oliwą z
czosnkiem i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Do każdej miseczki włożyć po 2 grzanki i zalać zupą. Każdą porcję oprószyć
serem.Uwagi:Można też przyrządzić grzanki z
serem i
czosnkiem i podawać do zupy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
seremZupyKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-13Mniam,to musi być dobre !Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: