ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 200 gramówmiód 3 łyżek stołowychśliwowica 3 łyżek stołowychorzechy włoskie 100 gramówśmietana kremowa 200 gramówcukier waniliowy 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychskórka pomarańczowa według uznaniażelatyna 2 łyżek deserowychWykonanie:Umyte śliwki zalać taką ilością wody, by były przykryte. Moczyć kilka godzin, a potem ugotować w tej samej wodzie, do miękkości. Przecedzić, a wywar zachować. Zmiksować śliwki ze śliwowicą i miodem. W podgrzanym wywarze rozpuścić żelatynę i wymieszać ze śliwkami. Krem rozlać do małych miseczek i odstawić do stężenia. Przed podaniem wyłożyć na talerzyki i obsypać posiekanymi orzechami. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem waniliowym oraz sokiem z cytryny. Włożyć do szprycki i na wierzchu kremu wycisnąć ozdobne rozetki, i udekorować paseczkami skórki pomarańczowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: