Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurka 1 litrów
słonina 10 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pietruszka 1 sztukrosół wołowy 0 . 5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
koper według uznaniaWykonanie:Kroimy drobno
słoninę i
cebulę ( w kosteczki) i smażymy na patelni. Stopniowo dodajemy
kurki pokrojone drobno ( małe w całości) a następnie
marchewkę i
pietruszkę(kółeczka) oraz pokrojone w kostkę
ziemniaki. Pod koniec dajemy utarty
czosnek. To wszystko podlewamy rosołem, dodając
soli i
pieprzu. Dusimy potrawę na wolnym ogniu aż
grzyby i jarzyny nie zmiękną. Tuż przed zakończeniem dodajemy posiekany drobno
koper i całość podlewamy
śmietaną.Uwagi:
kurki świeże lub mrożone; rosół wołowy lub
bulion z kostkiPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: