ßßß Cookit - przepis na Kurki z jarzynami

Kurki z jarzynami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kurka 1 litrów
słonina 10 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pietruszka 1 sztuk
rosół wołowy 0 . 5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
koper według uznania
Wykonanie:
Kroimy drobno słoninę i cebulę ( w kosteczki) i smażymy na patelni. Stopniowo dodajemy kurki pokrojone drobno ( małe w całości) a następnie marchewkę i pietruszkę(kółeczka) oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec dajemy utarty czosnek. To wszystko podlewamy rosołem, dodając soli i pieprzu. Dusimy potrawę na wolnym ogniu aż grzyby i jarzyny nie zmiękną. Tuż przed zakończeniem dodajemy posiekany drobno koper i całość podlewamy śmietaną.
Uwagi:
kurki świeże lub mrożone; rosół wołowy lub bulion z kostki
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2136/Kurki-z-jarzynami