Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 kilogramów
bulion warzywny 1 litrów
cebula 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną z nasion
dynię obrać ze skórki, a miąższ pokroić w kostkę. oczyszczoną, drobno pokrojona
cebulę wrzucić do rondla. Dodać pokrojona
dynię. Podlać niewielką ilością
wody i dusić ok. 20 minut pod przykryciem. Miękkie warzywa nieco ostudzić, zmiksować i zalać
bulionem. Zupę zagotować, doprawić
sola oraz
pieprzem. Na końcu dodać
sos sojowy i
curry do smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: