ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1 kilogramówbulion warzywny 1 litrówcebula 1 sztuksos sojowy 1 łyżek stołowychcurry 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną z nasion dynię obrać ze skórki, a miąższ pokroić w kostkę. oczyszczoną, drobno pokrojona cebulę wrzucić do rondla. Dodać pokrojona dynię. Podlać niewielką ilością wody i dusić ok. 20 minut pod przykryciem. Miękkie warzywa nieco ostudzić, zmiksować i zalać bulionem. Zupę zagotować, doprawić sola oraz pieprzem. Na końcu dodać sos sojowy i curry do smaku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: