Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 40 dekagramów
włoszczyzna 1 sztuk
sól według uznania
śmietana 0.33 szklanek
koperek według uznaniaWykonanie:
Cukinię pokroić w kostkę, zalać niewielką ilością wrzącej
wody, ugotować, lekko przestudzić, zmiksować.
Włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać 1 litrem wrzącej
wody, ugotować do miękkości, dodając
sól po 10 minutach gotowania, odcedzić (warzywa zużyć na
sałatkę). Zmiksować
cukinię połączyć z
wywarem z
włoszczyzny, przyprawić
solą do smaku. Zupę zabielić
mlekiem lub
śmietankę. Podawać posypaną
natką pietruszki lub
koperkiem.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: