Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudka z
królika według uznania
cebule 2 sztuk
słonina 5 dekagramówrosół 0 , 5 szklanek
pieprz czarny 5 sztuk
pieprz mielony według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:
Mięso nacieramy
sola i szpikujemy
słonina w kawałkach i prószymy
białym pieprzem. bierzemy brytfannie na spód wlewamy
oliwę, wkładamy
mięso i wkładamy do piekarnika do temp 160 stopni. gdy powoli
mięso zacznie się rumienić posypujemy
cebula polewamy kilkoma łyżkami rosołu i dusimy do miękkości. później doprawiamy do smaku i podajemy z
ziemniakami i
zielona sałata polana
sosem jogurtowym.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: