ßßß Cookit - przepis na Panga w sosie czosnkowym

Panga w sosie czosnkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet pangi 4 sztuk
jogurt naturalny 400 gramów
czosnek 4 ząbki
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
sos sojowy 8 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte filety posolić, popieprzyć, polać sosem sojowym i pokropić cytryną, pozostawić na 1 godz. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przygotowanie sosu czosnkowego: w miseczce mieszamy jogurt z roztartym czosnkiem, wyciskamy kilka kropel soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3528/Panga-w-sosie-czosnkowym