ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 4 ząbkimiód 1 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychwódka jałowcówka 50 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniamajeranek według uznaniakaczka 1 sztukjabłka 3 sztukWykonanie:Oczyszczony czosnek drobno posiekać i wymieszać z olejem, jałowcówką lub ginem, szczyptą soli, pieprzu i majeranku. Tą mieszanką natrzeć umytą, osuszoną kaczkę i odstawić w chłodne miejsce na czas od 2 do 24 godzin.Winne, umyte jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Cząstkami jabłek nafaszerować kaczkę. Otwór spiąć wykałaczkami lub zszyć. Piec ok. 2 godzin w 180 stopniach, polewając sosem z pieczenia.Uwagi:Kaczka jest upieczona, gdy po nakłuciu z mięsa nie wypływa różowy sok.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: